Creëer en verifieer BIM-model met MapXact

Bezig met het maken van een BIM-model? MapXact levert binnen enkele dagen bruikbare data aan voor het creëren van een BIM-model. Met behulp van grondradartechniek brengt MapXact de complete ondergrond in kaart. Zo heeft u een nauwkeurig beeld van de werkelijkheid tot u beschikking. De perfecte basis voor een BIM-model. In één oogopslag inzicht in de daadwerkelijke bouw.

BIM-model maken

BIM (Building Information Modeling) is een digitaal 3D-model van een bestaande óf geplande constructie. Het geeft alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw weer. Het BIM-model dient als betrouwbare bron voor het maken van beslissingen in bouwprojecten. Gedurende de gehele levenscyclus van een project hebben alle betrokkenen inzicht in de exacte projectinformatie. Een BIM-model wordt in het algemeen gemaakt voor bouwwerken, maar het creëren van een 3D BIM-model voor de ondergrondse infrastructuur kan van grote meerwaarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan infraprojecten. Grondradartechniek van MapXact maakt dit mogelijk.

Ondergrond scannen voor BIM

MapXact voegt met grondradartechniek een belangrijke waarde toe in het creëren van een BIM-model. De grondradar scant de complete ondergrondse infrastructuur snel, veilig en nauwkeurig. Breng al in het ontwerpproces objecten, kabels en leidingen in kaart die een obstakel kunnen zijn tijdens de bouw. Het datapakket van MapXact is vervolgens gemakkelijk te combineren met andere datasets.

rsz_©_marina_kemp_-_mapxact_-_gerben_009

Verifieer het bim-model

Een BIM-model wordt gebruikt in alle fasen van een gebouw, van bouw tot sloop. Daarom is het zeer belangrijk uw BIM-model te verifiëren gedurende de complete levenscyclus. Met de grondradar van MapXact scan je de ondergrond snel en nauwkeurig. Zo zorg je ervoor dat constructiefouten vroegtijdig worden gesignaleerd.

null

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

MapXact is betrokken bij diverse projecten in verschillende markten. Tot onze klanten behoren onder andere netbeheerders, overheidsinstanties en telecomproviders.

Wat kan MapXact voor u betekenen?

Benieuwd hoe MapXact u kan helpen met het voorkomen van graafschade? We vertellen u graag over de mogelijkheden.

    Ik heb de Privacy Policy gelezen en ga akkoord met de algemene voorwaarden.