Uitrol glasvezel exact in kaart

Is het rendabel? Het is de eerste vraag wanneer het gaat om de uitrol van glasvezel in een bepaald gebied. In meer dan honderd Duitse plaatsen bracht MapXact het aantal potentiële aansluitingen exact in kaart en tekenden we het meest optimale netwerk uit.

Wat is het aantal huisaansluitingen in een bepaalde plaats of gebied? En wat kost het daar glasvezel aan te leggen? Die twee vragen legde Deutsche Glasfaser neer bij MapXact. Op basis van 360º foto’s en 3D-scans brachten we in verschillende gebieden honderd procent van de potentiële aansluitingen in beeld. Vervolgens tekenden we de meest optimale route van het netwerk uit, tot op de meter nauwkeurig.

MapXact is volledig thuis in de telecom, snapt engineering én is expert in mobile mapping. Dankzij die combinatie van disciplines kunnen we gedetailleerd inzicht geven in de kosten en route voor glasvezel uitrol. Een wijk erbij of eraf? Met een druk op de knop is helder wat dat betekent voor de kosten. Een totaaloplossing waarmee je nooit voor verrassingen komt te staan.

De voordelen op een rij:
– Betrouwbare en gedetailleerde nulmeting
– Voorspelbaarheid bij het inplannen van het project
– Optimaal efficiënt werken
– Volledig inzicht in de kosten voor aanleg van glasvezel voordat de vraagbundeling start
– Tot factor tien goedkoper dan reguliere telecom engineering