icon-telecom

MARKT

Telecom
icon-locatie

LOCATIE

Keulen, Duitsland
icon-klant

KLANT

Deutsche Telekom
icon-metingen

METINGEN

Bovengronds Assetmanagement

Met een 360 graden virtuele tour door een stad lopen? MapXact maakt dit voor Deutsche Telekom mogelijk. We creëerden een levensechte 3D-visualisatie met behulp van 360 graden foto’s en 3D-scans. De plannen voor nieuwe straatkasten in Duitse steden worden zo heel concreet. In één oogopslag in beeld wat de veranderingen betekenen.

DEUTSCHE TELEKOM SCHAKELT MAPXACT IN

‘Kom maar een voorstel’, zei de gemeente Keulen. Toen Deutsche Telekom met het verzoek kwam om de capaciteit van het netwerk uit te breiden met grotere straatkasten, wilde de gemeente graag zien wat dit zou betekenen. Hoe ziet die verandering er voor het straatbeeld uit? Om de gemeente een zo helder mogelijk beeld te geven, schakelde Deutsche Telekom MapXact in.

3D-VISUALISATIES VAN COMPLETE DUITSE STEDEN

Inmiddels maakt MapXact 3D-visualisaties van complete Duitse steden. Door 360 graden foto’s en 3D-scans te maken, ontstaat er een realistische 3D graden virtuele tour. We brengen niet alleen de precieze locatie van de straatkasten in beeld. We plaatsen daarnaast ook een 3D-model van een nieuwe, grotere variant over de visualisatie. In één oogopslag in beeld wat de verandering betekent.

VIRTUELE TOUR IN DE APP

MapXact ontwikkelde voor dit project een speciale app. Op basis van 360 graden foto’s en 3D-scans toont deze app de exacte omgeving in een helder formulier. Het resultaat? Een 360 graden virtuele tour in hoge resolutie met overzicht vanuit elke hoek. Real-time en in één oogopslag inzichtelijk wat de impact is van grotere straatkasten in het straatbeeld van Duitse steden.

De voordelen VAN 3D-VISUALISATIES VAN MAPXACT:
  • De bestaande én nieuwe situatie in een 360 graden virtuele tour
  • Met een speciaal ontwikkelde app voor opname met de smartphone
  • Inclusief workflow: tijdens de opname kunnen geen stappen worden overgeslagen, waardoor de
  • kans op fouten nihil is
  • Automatisch gegenereerd: informatie wordt steeds op dezelfde wijze opgeslagen en aangeleverd
  • Real time: ter plekke een eerste inzicht met behulp van 360 graden fotografie
  • Kostenefficiënt
WAT KAN MAPXACT VOOR U BETEKENEN?

Benieuwd hoe MapXact u kan helpen met het creëren van een 3D virtuele tour? We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Blend2