icon-gemeenten

MARKT

Steden & Gemeenten
icon-locatie

LOCATIE

Nederland
icon-klant

KLANT

Gemeentes
icon-metingen

METINGEN

Bovengronds

Elke boom in beeld, met de exacte locatie tot op de millimeter nauwkeurig. Én voorzien van relevante informatie over hoogte, kruinvolume en kwetsbare zone. MapXact brengt met 360 graden foto’s en 3D-scans de bovengrondse infrastructuur nauwkeurig in beeld. Hiermee helpen we gemeentes onder andere bij het updaten van de digitale bomenkaart in de openbare ruimte. Gedetailleerder en sneller dan ooit.

MAPXACT SCANT BOVENGROND VOOR DIGITALE BOMENKAART

Een populier die onverwacht omviel en terechtkwam tussen een fietser en zijn fietskar; het haalde de voorpagina van de krant. Gelukkig ging het op het nippertje goed, maar deze incidenten wil je als gemeente natuurlijk voorkomen. MapXact maakt een nauwkeurige scan van de bovengrond en helpt gemeenten een betrouwbare bomenkaart te maken. In één oogopslag een helder beeld van de situatie.

BETROUWBARE BOMENKAART MET BEHULP VAN 360 GRADEN FOTO’S

MapXact verzorgt voor gemeenten een complete update van de bomenkaart. We brengen de exacte locatie van alle bomen in het gebied in kaart. We maken iedere meter hoge resolutie 360 graden foto’s. Daarnaast maken we 3D-scans om de digitale bomenkaart van relevantie informatie te voorzien. Wat is de stamdiameter van de boom? Of het kruinvolume, de hoogte of de kwetsbare zone van iedere boom?

MET GEDETAILLEERDE INFORMATIE MEER GRIP OP BOMEN

MapXact levert zeer betrouwbare informatie over de bovengrondse infrastructuur voor een digitale bomenkaart. Deze informatie is vervolgens in een 3D-visualisatie overal en op ieder apparaat te bekijken. In één oogopslag meer grip en controle op bomen in de openbare ruimte. Werkprocessen zoals het controleren en onderhouden van bomen maar ook het tegengaan van illegale kap kunnen zo een stuk efficiënter worden ingericht.

DE VOORDELEN VAN MAPXACT VOOR GEMEENTEN EN BOMENKAARTEN:
  • Honderd procent van de bomen exact in kaart, ook in het bosplantsoen
  • Gericht controleren en onderhouden van álle bomen
  • Bevorderen van de veiligheid in de publieke ruimte
  • Bruikbare informatie binnen handbereik, bijvoorbeeld bij vergunningsverlening voor bomenkap
  • Efficiënt waarnemen en tegengaan van illegale bomenkap (door bomenkaarten van verschillende periodes met elkaar te vergelijken)
  • Zicht op de gevolgen van bouwwerkzaamheden voor het groen in de gemeente
WAT KAN MAPXACT VOOR U BETEKENEN?

Benieuwd hoe MapXact u kan helpen met het creeëren van bomenkaarten? We vertellen u graag over de mogelijkheden.