icon-telecom

MARKT

Telecom
icon-locatie

LOCATIE

Duitsland
icon-klant
icon-metingen

METINGEN

Exacte aantal huisaansluitingen
High level design glasvezelnetwerk

Is het rendabel? Dit is de eerste vraag bij het uitrollen van glasvezel. In opdracht van telecombedrijf Deutsche Glasfaser bracht MapXact het aantal potentiële aansluitingen van meer dan honderd Duitse plaatsen exact in kaart. Met behulp van 360 graden fotografie en 3D-scans tekenden we het meest optimale netwerk uit om glasvezel uit te rollen.

HET OPTIMALE TELCOMNETWERK MET 360 GRADEN FOTO’S EN 3D-SCANS

Wat is het aantal huisaansluitingen in een bepaalde plaats of gebied? En wat kost het om daar glasvezel uit te rollen? Deze twee vragen legde telecomnetwerk Deutsche Glasfaser neer bij MapXact. Op basis van 360 graden foto’s en 3D-scans brachten we de potentiële aansluitingen exact in beeld. Vervolgens tekenden we de meest optimale route van het netwerk uit, tot op de meter nauwkeurig.

MAPXACT HEEFT ERVARING MET TELECOMNETWERKEN

MapXact is volledig thuis in de telecom, snapt engineering én is expert in mobile mapping. Dankzij die combinatie van disciplines kunnen we gedetailleerd inzicht geven in de kosten. Daarnaast tekenden we de optimale route uit voor glasvezeluitrol. We brachten dit samen in een gebruiksvriendelijke 3D-visualisatie. Een wijk erbij of eraf? Met een druk op de knop is helder wat dat betekent voor de kosten. Een totaaloplossing waarmee telecomnetwerk Deutsche Glasfaser niet voor verrassingen komt te staan.

DE VOORDELEN VAN MAPXACT VOOR TELECOMNETWERKEN EN GLASVEZELUITROL:
  • Betrouwbare en gedetailleerde nulmeting
  • Voorspelbaarheid bij het inplannen van het telecomnetwerk
  • Optimaal efficiënt werken
  • Volledig inzicht in de kosten voor aanleg van glasvezel voordat de vraagbundeling start
  • Factor tien goedkoper dan reguliere telecomnetwerk engineering
WAT KAN MAPXACT VOOR U BETEKENEN?

Benieuwd hoe MapXact u kan helpen met het telecomnetwerk? We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Uitrol-glasvezel