icon-telecom

MARKT

Telecom
icon-locatie

LOCATIE

Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Scheveningen
icon-klant

KLANT

Vodafone
icon-metingen

METINGEN

Bovengronds

Sneller internet is een must in deze tijd. Om de capaciteit van het telecomnetwerk uit te breiden, zijn small cells nodig. Hoe en waar plaats je die zo gunstig en voordelig mogelijk? Met behulp van mobile mapping en grondradartechniek stippelt MapXact voor Vodafone de optimale route uit. Dit maakt smart city planning gemakkelijk. Het resultaat: een honderd procent gedegen en nauwkeurig virtueel beeld van de huidige situatie. En dat tot factor tien goedkoper dan de traditionele methode.

OPTIMALE LOCATIES VOOR TELECOMNETWERK INZICHTELIJK

Je ziet ze in lantaarnpalen en op daken van gebouwen: small cells. Ze worden ingezet binnen het telecomnetwerk om de netwerkcapaciteit te vergroten. In opdracht van Vodafone bracht MapXact de optimale locaties voor deze cells in kaart op hotspots in Amsterdam, Rotterdam, Scheveningen en Den Haag. Met behulp van mobile mapping en grondradaronderzoek maken we optimale locaties voor telecomnetwerken inzichtelijk. We creëren een nauwkeurig beeld van zowel de bovengrondse en ondergrondse situatie voor smart city planning.

ERVARING IN DE TELECOM, EXPERT IN MOBILE MAPPING

MapXact heeft veel ervaring met telecomnetwerken en engineering. Daarnaast zijn we expert op het gebied van mobile mapping en grondradaronderzoek. Deze disciplines samen zorgen ervoor dat we binnen no-time de ideale route voor smart city planning in kaart brachten. Een route met gedegen inzicht, van de ideale locaties tot de precieze kosten voor aanleg.

BOVEN- EN ONDERGROND EXACT IN KAART VOOR SMART CITY PLANNING

Met behulp van mobile mapping en grondradaronderzoek creëren we een compleet beeld van de boven- en ondergrond. MapXact meet wat de huidige dekking en capaciteit van een smart cell is. We houden rekening met de beschikbaarheid van elektriciteit. Dit maakt smart city planning gemakkelijk. We kijken ook ondergronds of er al glasvezel ligt en wat de eventuele kosten van aanleg zijn. We brengen alles in kaart: moet er gegraven of geboord worden? Moet er verkeer stilgelegd worden? MapXact neemt alles mee in één overzichtelijke berekening per locatie. Dat is Smart City Planning in optima forma! En Vodafone? Die hoeft alleen nog maar te kiezen.

DE VOORDELEN VAN MAPXACT VOOR VODAFONE:
  • Ideale locaties voor small cells in kaart
  • Ervaring met het telecomnetwerk
  • Maakt smart city planning gemakkelijk
  • Met een gedetailleerd overzicht van de benodigde werkzaamheden inclusief precieze kosten voor aanleg
  • Eventueel voorzien van 3D-beeld van hoe het opstelpunt eruit komt te zien
  • Efficiënt plannen van het project waarbij je niet voor verrassingen komt te staan
  • Tot tien keer goedkoper dan de traditionele methode
WAT KAN MAPXACT VOOR U BETEKENEN?

Benieuwd hoe MapXact u kan helpen met smart city planning en het telecomnetwerk in kaart te brengen? We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Smart-City-planning-in-optima-forma