icon-ondergronds

MARKT

Ondergrondse infrastructuur
icon-locatie

LOCATIE

IJmuiden
icon-klant

KLANT

BAM & VolkerWessels
icon-metingen

METINGEN

Bovengronds
Ondergronds

Een goed begin is het halve werk. Zeker als het gaat over een groot en belangrijk bouwproject als de nieuwe sluis bij IJmuiden. Dankzij de gedetailleerde 3D-visualisatie van de boven- en ondergrondse infrastructuur kan het traject zo efficiënt mogelijk worden ingericht. Niet alleen voorkomt MapXact vertraging in dit project, maar ook graafschade.

DE ONDERGROND GEDETAILLEERD IN KAART

De nieuwe sluis bij IJmuiden is al veel in het nieuws geweest. Tussen de bestaande sluizen wordt op dit moment gebouwd aan een nieuwe zeesluis van vijfhonderd meter lang, zeventig meter breed en achttien meter diep. Aannemers VolkerWessels en BAM schakelden MapXact in om de complete ondergrondse infrastructuur gedetailleerd in beeld te brengen in de vorm van een 3D-visualisatie.

3D-VISUALISATIE VAN DE PROJECTLOCATIE

MapXact creëerde met behulp van 3D-scans ook een betrouwbare 3D-visualisatie van de bovengrondse infrastructuur. Zo loop je vanaf je bureaustoel op kantoor door de projectlocatie van de sluis. In één oogopslag in kaart wat zich waar exact bevindt. Dit maakt efficiënt plannen en begroten van het project zeer gemakkelijk.

MAPXACT VOORKOMT GRAAFSCHADE BIJ BOUWPROJECT SLUIS

Naast de bovengrondse omgeving bracht MapXact exact in kaart wat zich in de ondergrond bevond van de projectlocatie. Waar de opdrachtgever aangaf dat er zes kabels in de grond lagen, telden wij na de eerste meting al tien keer zoveel kabels en leidingen. Met deze exacte informatie wordt nu in het bouwproces vertraging en schade voorkomen. Een kleine investering aan de voorkant, grote voordelen aan de achterkant.

De voordelen VAN MAPXACT VOOR BOUWPROJECTEN:
  • Projectlocatie gedetailleerd in een 3D-visualisatie, zowel boven als onder de grond
  • Gericht en efficiënt plannen en begroten van het project
  • Voorkomen van graafschade en vertraging; geen verrassingen in het bouwproces
  • Fikse kostenbesparing
  • Minimale hinder voor wegverkeer en scheepsverkeer
WAT KAN MAPXACT VOOR U BETEKENEN?

Benieuwd hoe MapXact u kan helpen met 3D-visualisaties van bouwprojecten? We vertellen u graag over de mogelijkheden.