Bouw met MapXact aan het beste telecomnetwerk

Het optimale telecomnetwerk berekenen en ontwerpen? MapXact brengt met behulp van 360 graden foto’s en grondradartechniek zowel de bovengrondse- als de ondergrondse infrastructuur in kaart. Binnen enkele dagen combineer je nauwkeurige data met bestaande databronnen. In één oogopslag een helder beeld van uw netwerklocatie. Nauwkeuriger dan ooit, efficiënter dan ooit.

Breng de bovengrondse infrastructuur in kaart

We willen steeds sneller mobiel internet en steeds meer gigabytes. Aan u de uitdaging om klanten het beste telecomnetwerk te bieden. Hoe breidt u de capaciteit van dit netwerk zo efficiënt mogelijk uit? MapXact heeft veel kennis van telecom en brengt de complete bovengrondse infrastructuur van Nederland voor u in kaart. Met behulp van mobile mapping maken we van iedere meter 360 graden foto’s. Binnen een paar dagen heeft u een helder inzicht in capaciteit, ideale locaties en zelfs de precieze kosten voor uw telecomnetwerk.

Bekijk het project dat we uitvoerden voor Vodafone

Grondradaronderzoek voor een telecomnetwerk

Met behulp van grondradartechniek analyseren we ook de ondergrondse infrastructuur. Waar bevinden zich kabels en leidingen? Is er al glasvezel aanwezig? We brengen in kaart waar er ruimte in de grond is en concluderen wat de beste plek voor uw telecomnetwerk is.

Voorkom graafschades bij telecomprojecten

Met behulp van de nauwkeurige data van MapXact voorkomt u graafschade tijdens uw project. Zo voert u niet alleen tijdbesparend en kostenefficiënt uw project uit, maar ook veilig. Omdat u precies weet wat zich in de grond bevindt, kunt u hierop vroegtijdig anticiperen. Neem de exacte data mee in uw bevindingen voor een zo efficiënt mogelijke planning.

MapXact en Telecom: de vele mogelijkheden
  • Bouw snel en kosten-efficiënt aan een rendabel telecomnetwerk
  • Analyseer hot- en weakspots vanaf het beeldscherm
  • Plan Small Cells en bepaal de line of sight: geautomatiseerd en op afstand
  • Kies de beste optie uit alle volledig uitgewerkte scenario’s
  • Minimaliseer gebruik van site surveys
Dit maakt MapXact uniek voor Telecom
1. Razendsnel 360 graden foto’s

MapXact brengt het bovengrondse netwerk in kaart met panoramafoto’s van zeer hoge resolutie. Op basis van mobile mapping, waarbij we razendsnel 360 graden foto’s maken, creëren we data. We scannen 1 miljoen punten per seconde en zetten dit om in lijnen, 3D-beelden en een nauwkeurige XYZ. Alle objecten, zoals lantaarnpalen, openbare gebouwen maar ook macro cells worden hierin getagd. In één oogopslag de huidige situatie én de kansen voor uw telecomnetwerk in kaart.

2. Combineer 360 graden panoramafoto’s met andere datalagen

MapXact brengt 360 graden foto’s en 3D-scans samen tot bruikbare data. Combineer deze data met andere datalagen, zoals belangrijke informatie over de ligging van elektra- en transmissienetwerken. Of informatie over de kosten van aanleg en exploitatie van het netwerk.

3. MapXact denkt mee over scenario’s

Met behulp van de data die MapXact biedt, heeft u honderden scenario’s voor u liggen voor de uitbreiding van het telecomnetwerk. We denken mee over verschillende opties. Sneller, goedkoper en beter. Nu én in de toekomst. Met MapXact is op basis van de ondergrondse- en de bovengrondse infrastructuur de meest efficiëntere inzet van de schaarse radiocapaciteit mogelijk.

Wat kan MapXact voor u betekenen?

Benieuwd hoe MapXact u kan helpen met uw telecomnetwerk? We vertellen u graag over de mogelijkheden.