Wij werken met specialisten uit diverse disciplines om onze missie waar te maken. Wij beschikken over geavanceerde meetapparatuur, die we blijven door ontwikkelen met ondersteuning van Technische Universiteiten. Ons team van engineers en data-analisten zorgt ervoor dat de output van de meetapparatuur slim wordt gecombineerd in één overzicht. Door middel van visualisatietechnieken maken we deze overzichten begrijpelijk voor iedereen. En dankzij onze apps kan iedereen de overzichten overal gebruiken om de meest geschikte beslissingen te nemen, op kantoor maar ook buiten in de werkgebieden.

Wij bieden verschillende mogelijkheden om onderdelen van een gebied in kaart te brengen. U kunt een gebied ook volledig inzichtelijk maken. In dat geval gebruiken wij een combinatie van technieken.

null

ONDERGRONDS

RADARBEELDEN

Wist u dat directe graafschade in Nederland jaarlijks zo’n 35 miljoen kost? De indirecte gevolgen liggen zelfs nog hoger. Hoewel dit door de invloed van allerlei variabelen niet eenvoudig is te berekenen, kwamen onderzoekers van de universiteit van Birmingham tot de conclusie dat de kosten van de maatschappelijke gevolgen een factor 29 keer hoger liggen dan de uitgaven voor het herstel van de directe schade.

Wij helpen zulke schades te voorkomen door voor u een ondergronds gebied in kaart te brengen. Dit voor bepaalde werkzaamheden. Of misschien weet u niet precies welke assets u in een gebied heeft, terwijl u dat volgens de wet moet weten vanaf 2027. Daarnaast brengt de CROW 500-richtlijn nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee voor alle partijen binnen het graafproces waaraan vóór 1 januari 2022 aan moet worden voldoen. Denk daarbij aan een oriëntatieverzoek bij de KLIC of een risico-inventarisatie.
Dit zijn uitdagingen die wij dagelijks voor onze klanten oplossen. MapXact is marktspecialist in technieken die objecten onder de grond in kaart brengen. Bovendien kunnen we u adviseren en ondersteunen in alle vijf fases van het graafproces: van initiatieffase tot uitvoeringsfase.

Dankzij deze aanpak kunnen wij unieke metingen doen. Onze technieken zorgen voor een kwalitatief goede scan in vrijwel alle grondlagen in Nederland, de data die wij meten is gedetailleerd. Onze geavanceerde software zorgt ter plekke direct voor een eerste inzicht en binnen 30 minuten kan een eerste analyse worden gemaakt. Dankzij onze innovatieve oplossing zijn wij minder afhankelijk van goed weer, een vlakke ondergrond, perfecte bodemlagen of de complexiteit van het aantal assets.

In diverse cases hebben wij bewezen dat wij een hogere nauwkeurigheid halen dan andere technieken. Kortom; MapXact ondergronds geeft inzicht. Snel, nauwkeurig en op elke plek.

HET PROCES

null

WERKVOORBEREIDING

x-right
null

INWINNEN

x-right
null

UITWERKEN

x-right
null

OPLEVEREN

WAT MAPXACT OPLEVERT

mapxact-werkwijze

CAD TEKENINGEN 2D OF 3D

Untitled-4

IN ELK BESTAND MOGELIJK

mapxact-werkwijze

DATA IN AUGMENTED REALITY

null

BOVENGRONDS

3D SCANS & 360° FOTOGRAFIE

U wilt een bovengronds gebied inzichtelijk maken. Op deze manier kunnen werknemers schouwen zonder een locatie te bezoeken. Of kunnen werknemers de kwaliteit van de wegen controleren zonder op pad te hoeven, of om alle aanwezige objecten en assets inzichtelijk te krijgen.
Ons MapXact team is gespecialiseerd in dit soort projecten. U kunt een gebied in kaart brengen op de wijze die u wenst. We maken hoge resolutie panoramafoto’s, zodat er geen tijd en geld geïnvesteerd hoeft te worden door de plaatsen te bezoeken. Wij kunnen helpen om het aantal projectbezoeken aanzienlijk te verminderen.

Met de foto’s die we maken realiseren we verschillende oplossingen voor u. Wij maken de foto’s wanneer u ze nodig heeft. Daardoor beschikt u altijd over actuele informatie. Daarnaast kunnen we de foto’s combineren met bestaande modellen. Hiermee kunt u zien hoe uw 3D modellen er uitzien in de echte omgeving. Dit is ideaal voor architecten, projectontwikkelaars, reclamebureaus, etc.

Puntenwolk foto’s brengen een omgeving zeer nauwkeurig in kaart. Doordat elke punt een eigen xyz-coördinaat heeft, kunt u met behulp van deze foto’s zeer nauwkeurig meten. Ook kunt u aan een punt bepaalde assets koppelen, zoals een boom of lantaarnpaal, zodat na een bepaalde tijd vergelijkingen kunnen worden gemaakt. Verzakkingen zijn daardoor eenvoudig te traceren. 

HET PROCES

null

WERKVOORBEREIDING

x-right
null

INWINNEN

x-right
null

UITWERKEN

x-right
null

OPLEVEREN

WAT MAPXACT OPLEVERT

NL_19_Den_Haag_Gebied_03_Run_01003939

360° FOTO'S

pointcloud_01

PUNTENWOLK IN LAS

MapXact viewer-5

DATA BESCHIKBAAR IN MAPXACT VIEWER