Verifieer Klic met grondradarbeelden van MapXact

Wie graaft, maakt een Klic-melding. Dit is wettelijk verplicht. Op basis hiervan wordt de ligging van kabels en leidingen bepaald. Toch blijkt de Klic in veel gevallen af te wijken van de werkelijkheid. De grondradar van MapXact detecteert de exacte ligging van kabels en leidingen. Het resultaat? In één oogopslag duidelijk waar de Klic afwijkt van de daadwerkelijke ondergrondse infrastructuur.

Verifieer de Klic-gegevens

Klic-gegevens zijn enorm handig voor het lokaliseren van kabels en leidingen. Helaas wijkt de werkelijke ligging in veel gevallen af, door bijvoorbeeld veroudering, verzakking of registratiefouten. Om graafschade te voorkomen, is het daarom van groot belang om de Klic-gegevens te verifiëren. De grondradar van MapXact maakt en levert binnen enkele dagen een scan van de ondergrond. Deze data kunt u gemakkelijk relateren aan bekende kabel- en leidinggegevens in de Klic.

Aanvullende informatie voor Klic

Binnen enkele dagen levert MapXact een datapakket aan dat gemakkelijk te combineren is met de Klic. De grondradar van MapXact brengt met behulp van radartechnologie de ondergrondse infrastructuur nauwkeurig in kaart. Een exacte afspiegeling van de werkelijkheid die u kunt verifiëren met de Klic. Naast het lokaliseren van kabels en leidingen, kan de data van MapXact ook aanvullend zijn. Naast een X- en Y-coördinaat wordt een Z toegevoegd, wat de diepte aangeeft.

rsz_©_marina_kemp_-_mapxact_-_gerben_009

Combineer de klic met MapXact

Het datapakket van MapXact is gemakkelijk te combineren met de Klic. Leg de data over elkaar en gebruik de grondradarbeelden als verificatie. Of toon in één oogopslag een afwijking tussen Klic en de werkelijkheid. Zo kunnen kabels en leidingen bijvoorbeeld door verzakking een stuk dieper liggen dan verwacht. De resultaten van MapXact tonen soms zelfs kabels of leidingen in de grond die niet eens op de Klic vermeld staan.

MapXact voorkomt graafschades

Het verifiëren en signaleren van afwijkingen in de Klic bespaart veel tijd en kosten in het graafproces. Het aantal graafschades vermindert, want de grondradar voorkomt verrassingen in de grond. MapXact levert een gedetailleerde kaart met de exacte ligging van kabels en leidingen aan. Zo kan er in het voortraject al geanticipeerd worden op onverwachte objecten ondergronds.

null

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

MapXact is betrokken bij diverse projecten in verschillende markten. Tot onze klanten behoren onder andere netbeheerders, overheidsinstanties en telecomproviders.

Wat kan MapXact voor u betekenen?

Benieuwd hoe MapXact jou kan helpen met het verifiëren van de Klic? We vertellen u graag over de mogelijkheden.

    Ik heb de Privacy Policy gelezen en ga akkoord met de algemene voorwaarden.