Revisiemeting van man met gele jas en MapXact logo

In opdracht van VolkerWessels Telecom verzamelt MapXact met een revisiemeting de gegevens voor 90 nieuwbouwlocaties in Nederland. Het inschakelen van de grondradar resulteert in een snelle en nauwkeurige oplevering van de nieuwe liggingsgegevens van glasvezelkabels.

VolkerWessels Telecom is momenteel verantwoordelijk voor de aanleg van glasvezelkabel bij 90 nieuwbouwprojecten in Nederland. Voor zowel de netwerkeigenaar als de grondroerders is het van groot belang om de nieuwe liggingsgegevens te verzamelen en te verwerken.  Welke nieuwe kabels zijn waar aangelegd? Wat is er exact gewijzigd in de ondergrond? Deze gewijzigde ligging moeten zo nauwkeurig mogelijk gemeten en verwerkt worden. Met deze revisiemeting kun je graafschades in de toekomst voorkomen.

 

Revisiemeting: de exacte ligging van de aftakkingen

Bij de aanleg van een nieuwe woonwijk legt VolkerWessels Telecom al vroeg in het stadium een hoofdtracé aan voor het telecomnetwerk. Wanneer de huizen vervolgens daadwerkelijk gebouwd zijn, sluiten zij de huizen aan vanuit het hoofdtracé. MapXact zet de grondradar in om de exacte ligging van de aftakkingen richting de woning te meten. Aan de hand van een werktekening van VolkerWessels Telecom, die aangeeft hoe het in de grond gelegd zou moeten zijn, gaat MapXact te werk.

 

Het revisiedocument is in no-time klaar

MapXact rijdt met de grondradar in lussen over de straten en stoepen van de woonwijk. Met behulp van radarbeelden bepalen we zo de exacte XYZ-coördinaten van de nieuwe of gewijzigde kabels. De tijdsduur van het inwinnen van de gegevens in het veld is afhankelijk van de lengte van het tracé. Wij streven ernaar om binnen 5 werkdagen het complete revisiedocument op te leveren aan VolkerWessels Telecom. Dit document is een nauwkeurige tekening in AutoCAD format.

 

Leveringsbetrouwbaarheid is belangrijk

De grondradar van MapXact levert met hoge snelheid exacte beelden voor revisieprojecten. De leveringsbetrouwbaarheid staat daarbij voor MapXact hoog in het vaandel. Per week vinden er momenteel zo’n 10 tot 12 metingen plaats voor VolkerWessels Telecom. Wanneer de badges (bundels van projecten) klaar staan, gaan we er direct mee aan de slag. We proberen binnen een week de aangeleverde badges in te meten en op te leveren.

 

Wat kan MapXact voor u betekenen?

Meer weten of hulp nodig bij een revisiemeting of het in beeld brengen van de ondergrond? Neem geheel vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

    Ik heb de Privacy Policy gelezen en ga akkoord met de algemene voorwaarden.