Keez Stigters MapXact

In ‘In de diepte’ stellen we vijf vragen aan een werknemer bij MapXact. Met deze vragen gaan we, net als met de signalen van onze grondradar, de diepte in om zo de persoon beter te leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Keez Stigters. Hij is inmiddels twee maanden werkzaam bij MapXact als Sales Manager. 

 

Waarom heb je voor MapXact gekozen?

“MapXact is een innoverend bedrijf dat zoekt naar de meest slimme oplossing voor een toenemend risico bij graafwerk in de overvolle ondergrond. Niet alleen om het verlies aan gas, water, licht en data te voorkomen maar ook om persoonlijke ongevallen te vermijden. Ik ben getroffen door de enthousiaste en energieke aanpak van het managementteam. Dat trok mij meer dan een baan bij een waterschap.”

 

Wat maakt MapXact volgens jou uniek in de markt?

“Het bedrijf heeft in korte tijd een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Met ervaring op het gebied van ‘mobile mapping’, het ontwikkelen van de eigen grondradar en de eigen software om data te beoordelen. Door ondergrondse gegevens via ‘Artificial Intelligence’ te laten assisteren, kan MapXact exacter en sneller het juiste tracé aangeven. Mensenogen blijven noodzakelijk, maar na bijna honderdduizend scans is de basis zeer betrouwbaar.”

 

Denk je dat MapXact kan blijven groeien in de toekomst?

“Ja, dat denk ik zeker. Het is een combinatie van verbeterde technologie en software die de uitkomsten verfijnder maakt. Dat opent de weg naar oplossingen voor ondergrondse problemen die in het verleden niet te analyseren waren. Daarnaast kunnen we meer gebruik maken van aanvullende factoren uit de omgeving die invloed hebben op de ondergrond. Denk aan bodemdaling, vervuiling en bebossing.”

 

Wat maakt dat MapXact zich zo dynamisch ontwikkelt?

“We hebben in tien jaar een snelle groei doorgemaakt en op ieder gebied, zoals uitvoering, research en sales, zijn er personeelswisselingen geweest. Dat betekent dat er regelmatig nieuwe medewerkers en andere ideeën het bedrijf binnenkomen, gericht op een brede voorwaartse beweging op verschillende marktgebieden. Zelf focus ik mij op infratechniek, dijkverzwaringen, waterhuishouding en explosieven en daar verwacht ik in gesprek te komen met vernieuwende meedenkers.”

 

Hoe leuk is het om voor MapXact te werken?

“Voor een non-telecom man als ik, zijn de vaktaal en de partijen in de markt natuurlijk wennen. Toch ben ik verrast door de zorgvuldigheid en aandacht voor details waar men mee werkt. Daarbij is het contact met het R&D-team, dat opereert op een internationaal wetenschappelijk niveau, heel boeiend. Het zijn nog maar een paar maanden dat ik in dienst ben, maar leuk is het zeker. Antwoord dus op je vraag: ontzettend leuk!”