In ‘In de diepte’ stellen we vijf vragen aan een werknemer bij MapXact. Met deze vragen gaan we, net als met de signalen van onze grondradar, de diepte in om zo de persoon beter te leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Nienke Rutgers. Zij is per 1 juni gestart als Projectmanager bij MapXact.

 

Hoe ben je met MapXact/VolkerWessels (Telecom) in contact gekomen?

“Doordat ik vorig jaar via VolkerWessels een ticket voor de Grand Prix van Zandvoort had gewonnen en daar een leuk gesprek heb gehad met een recruitment manager, ben ik daaropvolgend in contact gekomen met VolkerWessels Telecom.”

 

Wat doet een wiskundige bij een bedrijf als MapXact?

“Wiskunde biedt vele mogelijkheden. Zo ben ik nu al begonnen met een kleine data-analyse met data vanuit onze eigen database. Alles wat wij registeren, kunnen wij gebruiken voor onderbouwing en doorontwikkeling. Daarnaast richt ik mij graag op de vertaalslag van een probleem in de praktijk naar een oplossing in de software.”

 

Wat is je gevoel bij MapXact en de collega’s?

“Voor mij was de Telecom wereld een nieuw vakgebied. In de eerste weken ben ik met open armen ontvangen en hebben al mijn collega’s verteld waar zij mee bezig zijn. Ik ben onder de indruk van alle kennis en enthousiaste ideeën in de organisatie en heb hier al veel van geleerd.”

 

Wat wil je bereiken bij MapXact?

“Het borgen van de veiligheid van werkzaamheden in de ondergrond vind ik erg belangrijk. Ik vind het mooi dat ik via verschillende invalshoeken hier via MapXact een bijdrage aan kan leveren. Ik hoop dat met mijn bijdrage MapXact over 5 à 10 jaar de belangrijkste speler is in de Nederlands markt die innovatieve oplossingen aanbiedt om risico’s bij werkzaamheden in de overvolle ondergrond te verkleinen.”

 

Waar ligt de grootste uitdaging voor jou persoonlijk?

“Veel collega’s bij MapXact hebben ideeën over de doorontwikkeling van de grondradar en onze risico-inventarisatie. Mijn uitdaging is om deze ideeën om te zetten naar praktische oplossingen die qua veiligheid en effectiviteit een toegevoegde waarde hebben voor bestaande en nieuwe klanten.”

 

Andere medewerkers van MapXact leren kennen of ons laatste nieuws lezen? Kijk hier!