De grondradar van MapXact

De grondradar van MapXact brengt de ondergrondse infrastructuur in beeld. Zo sporen we snel en nauwkeurig kabels en leidingen op. Het voordeel? Je hoeft niet te graven om de ondergrond helder in kaart te brengen.

Hoe werkt de grondradar?

De grondradar maakt gebruik van radarsignalen om de ondergrondse infrastructuur te onderzoeken. Deze radarsignalen worden omgezet in hyperbolen. De grondscanner maakt een doorsnede van de ondergrond. Met behulp van geautomatiseerde objectherkenning en Artificial Intelligence herkent de scanner kabels en leidingen in de grond. Met de grondradar rijd je over het terrein zoals met een grasmaaier. Door zowel horizontaal als verticaal in lusssen te rijden, scannen we het hele gebied zeer nauwkeurig.

crow 500 en grondradar

Nauwkeurig en betrouwbaar resultaat

Na een complete scan van het terrein met de grondradar, zorgt MapXact voor een snelle uitwerking van de resultaten. We leveren een betrouwbaar rapport op met de exacte ligging van bestaande kabels, leidingen en andere objecten.

 

Waarom is de grondradar belangrijk?

Er ontstaan jaarlijks enorm veel graafschades. Met maar liefst 111 graafschades per dag liepen de herstelkosten op tot 33 miljoen euro in 2019. Helaas is de informatie over de ondergrond die voorhanden is vaak niet up-to-date. Het is daarom van groot belang om eerst de ondergrond te scannen voordat je graaft. De grondradar is een uiterst handig meetmiddel om vroegtijdig in het graafproces al graafschades te voorkomen. Bezig met de risico-inventarisatie? Ligt het maatregelenplan al klaar? De grondscanner signaleert afwijkende liggingen van kabels en leidingen ten opzichte van de Klic-gegevens. Zo weet je altijd zeker dat het veilig is wanneer je gaat graven.

graafschades voorkomen

Artificial Intelligence en de grondradar

MapXact werkt hard aan een grondradar die met behulp van Artificial Intelligence recht in de grond kijkt.  Terwijl je het gebied scant met de grondradar, kun je straks op een gekoppelde tablet meteen zien waar de kabels en leidingen exact liggen. Een techniek die ervoor zorgt dat iedereen de scanner gemakkelijk kan bedienen én de resultaten kan interpreteren. Door de combinatie van machine learning en augmented reality ontstaat er een real-time beeld wat er onder grond ligt.

Voordelen van de grondradar:

  • Ontvang een zeer nauwkeurig en betrouwbaar beeld van de ondergrond
  • Breng de ondergrond razendsnel in kaart (200 keer sneller dan andere technieken)
  • Combineer de data met andere datasets
  • Voorkom graafschades, zorg voor zekerheid met de grondradar
null

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

MapXact is betrokken bij diverse projecten in verschillende markten. Tot onze klanten behoren onder andere netbeheerders, overheidsinstanties en telecomproviders.

Wat kan MapXact voor u betekenen?

Benieuwd hoe MapXact u kan helpen met het voorkomen van graafschade? We vertellen u graag over de mogelijkheden.

    Ik heb de Privacy Policy gelezen en ga akkoord met de algemene voorwaarden.