volkerhighways

In Engeland gaf MapXact begin 2020 een demonstratie aan wegbeheerder VolkerHighways Ldt. Op drie testlocaties scande MapXact de ondergrond met de grondradar. De reactie van VolkerHighways op de resultaten van het grondradaronderzoek is uiterst positief. De bevindingen van de grondradar blijken zeer accuraat.

 

VolkerHighways is wegbeheerder in regio Londen en Zuid-Engeland. Bij het aanleggen of reconstrueren van de weg, werken zij altijd in de ondergrond. Het is daarom van groot belang dat ze precies weten wat er aan kabels, leidingen en andere objecten in de grond ligt rondom de wegen die ze plaatsen of verleggen.

Demonstratie in Engeland

Tijdens een demonstratie in Londen legt MapXact uit wat de grondradar kan. We leggen uit dat we met behulp van grondradartechniek de ondergrond volledig kunnen scannen. Radarsignalen bepalen de XY-coördinaten van onder andere kabels en leidingen in de grond. Naast een uitleg laten we zien wat de grondradar in de ondergrond kan.

Geankerde betonblokken

VolkerHighways stelt drie testlocaties voor waar de radar een scan maakt. De belangrijkste testlocatie is op een weg naast een kasteel. VolkerHighways dient hier op korte termijn de richting van de weg te veranderen. Hiervoor moeten ze diep geankerde betonblokken verwijderen. Het is van groot belang voor de wegbeheerder om te weten wat er zich precies in de ondergrond bevindt rondom de blokken. Liggen er belangrijke kabels en leidingen waar ze omheen moeten graven? Bij het raken van een onverwachte elektriciteitskabel of gasleiding zijn de gevolgen groot.

 

“Wanneer VolkerHighways na een paar weken de weg daadwerkelijk openbreekt, blijkt hoe accuraat de resultaten van de grondradar zijn.”

 

Accurate resultaten

Na ongeveer vier dagen stuurt MapXact de bevindingen naar VolkerHighways. Vooral rondom de betonblokken heeft de grondradar veel onverwachte kabels gesignaleerd. Wanneer VolkerHighways na een paar weken de weg openbreekt, blijkt hoe accuraat de resultaten van de grondradar zijn. Alle kabels en leidingen die zijn gevonden, liggen daadwerkelijk op die plek. VolkerHighways geeft aan zeer enthousiast te zijn over de accuraatheid van het grondradaronderzoek. In de toekomst zetten ze de samenwerking graag voort om met de grondradar meer locaties te scannen.

Graafschades in Engeland

Helaas vinden er ook in Engeland veel graafschades plaats. Dit komt omdat de bodemgegevens vaak niet up-to-date zijn. Kabels en leidingen hebben een afwijkende ligging ten opzichte van de ligging op de tekening. Graafschades kosten niet alleen geld en tijd, maar kunnen ook gevaarlijk zijn.

 

Wat kan MapXact voor u betekenen?

Meer weten of hulp nodig bij het in beeld brengen van de ondergrond? Neem geheel vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

 

    Ik heb de Privacy Policy gelezen en ga akkoord met de algemene voorwaarden.